zondag, 22 februari 2015 21:11

Hoge boete provincie verbijsterend

Persbericht

Absurd dat belastinggeld zo besteed wordt

De Provincie Zeeland moet aan de belastingdienst een boete betalen van 16 miljoen euro, omdat het een groot aantal ambtenaren van te jonge leeftijd met een riante vertrekregeling naar huis heeft gestuurd. Dit bericht werd ons gewaar via de PZC en heeft ons verbijsterd. In een tijd waar overal ontslagen vallen, met geen of een slechte financiële regeling, betaalt de Provincie Zeeland van onze belastinggelden nog eens een forse boete.

De vertrekregeling van 160 ambtenaren per 1 januari 2013 kostte de provincie ca € 40 miljoen. Dat is per inwoner van Zeeland ca 100 Euro. De vertrekregeling werd fraai NAR 57+ genoemd (Non Activiteits Regeling). Dat is wel erg verhullend taalgebruik. Indertijd sprak men over een heffing in plaats van een boete. Die boete is wel € 42 per persoon, en dus € 100 per gezin!
Dit is wel erg zuur voor de ontslagen werknemers van Zorgstroom, ZorgSaam, EPZ, Thermphos en vele anderen. Maar ook voor de werkenden, die dit op zullen moeten brengen.
Deze regeling was in strijd met het landelijk beleid, tevens vastgelegd in wetgeving. Het rijk wil dat mensen tot hun 67ste werken. Dan mag je toch van een overheid verwachten dat ze zich daaraan houden? De bestuurders van de Provincie Zeeland blijkbaar niet.
Het bestuur van de Provincie Zeeland heeft het geld enkele jaren veel te gemakkelijk uitgegeven. Nu blijkt dat het geld niet meer tegen de plinten klotst. Ze zijn veel te optimistisch geweest en hebben gedacht dat het alomtegenwoordige tekort aan financiële middelen aan Zeeland voorbij zou gaan.
Het wordt tijd voor een ander bestuur!

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.