zondag, 21 juni 2015 14:29

Impressie Commissie Bestuur 19 juni 2015

De jaarrekening van Zeeland Seaport werd besproken. De provincie is groot-aandeelhouder en zou best wel dividend willen ontvangen. Dat is echter nog nooit gebeurd tot op heden, en dit jaar draait ZSP wel winst voor de eerste keer. Nog geen reden tot feest overigens, want de winst was slechts € 22.000, en dat bij een omzet van 51 miljoen.

 

 

Er zijn zorgen voor wat betreft de leveranties van Co2 aan kassen. Er is nog maar een derde van het beoogde areaal aan kassen aangesloten.

Dan werd er ook over de voortgang van de grote projecten gesproken:

  1. Tractaatweg; dat loopt
  2. Sloeweg; dat loopt niet. Er is nu een tekort van 19 miljoen. Een commissie is ingesteld.
  3. Marinierskazerne; op deze dag werd de erfpachtsovereenkomst met het Ministerie van Defensie getekend.
  4. Thermphos; we zijn bang dat de sanering uit de hand loopt.
  5. Natuurpark Westerschelde; dit is het ontpolderingsdossier. Het ziet er naar uit, dat dit financieel afgerond wordt zoals gepland.
  6. Perkpolder; hiervan heeft de provincie nog de hoop dat dit zonder verlies afgerond kan worden. Dat lijkt erg optimistisch.
  7. Sluiskiltunnel; een lichtpunt in donkere tijden. De provincie houdt hier geld aan over (12 miljoen)
  8. Waterdunen; dit project loopt, maar niet op rolletjes.

Dan is er ook nog gesproken over de komende begroting. We zullen een flinke klap op moeten vangen van het verlies op de Sloeweg.
Voordat het thans nog zittende College van GS aantrad, was het eigen vermogen meer dan 100 miljoen. In 2014 was het meer dan gehalveerd tot 46 miljoen. De verwachting is, dat het nog een keer zal halveren.
Het nieuwe College zal binnenkort aantreden en ziet zich geconfronteerd met een grote uitdaging. Zeeland Lokaal zal de vinger aan de pols houden.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.