Economie

De Zeeuwse economie heeft fikse klappen uitgedeeld gekregen, waardoor vooral een flink stuk werkgelegenheid verloren is gegaan. Denk aan Neckermann, Philips Terneuzen, Sas glas, Zalco, Thermphos.
Ook tal van toeleveringsbedrijven in deze sectoren kregen het daardoor moeilijk. Ook de sluiting van Philip Morres in Bergen op Zoom heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid in Zeeland.

Het is dan ook urgent, dat de provincie voldoende budget vrijmaakt om de economische ontwikkeling in de diverse sectoren in Zeeland te stimuleren. De havengebieden Vlissingen Oost en de Kanaalzone zijn de trekkers op industrieel en logistiek vlak.

 

Gemeenten en provincie zijn aandeelhouder van het havenbedrijf.

Zeeland Lokaal zal prestatieafspraken maken rond acquisitie van nieuwe bedrijven, werkgelegenheid en infrastructurele ontwikkeling. Onderzoek naar de mogelijkheden voor een spoorlijn Axelse Sassing-Zelzate-Gent heeft hierbij een hoge prioriteit. Zeeland waterland moet economisch meer gestimuleerd worden.

De Zeeuwse kennis op het gebied van waterhuishouding in al zijn facetten willen we commercieel inzetten. Het MKB moet meer ruimte en aandacht krijgen zich te ontwikkelen.
Met het instituut Economische Impuls Zeeland gaan we prestatieafspraken maken en meten wat hun resultaten zijn rond het aantrekken van nieuwe bedrijven, zeker ook op het terrein van het MKB. In het kader van de
economische ontwikkeling zorgen wij voor een goed onderhouden infrastructuur zowel te land als te water. 

Meer in deze categorie: « Inleiding Werkgelegenheid »

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.